close
Schön, dass du auf unserer Seite bist! Wir wollen dir auch weiterhin beste Unterhaltung und tollen Service bieten.
Danke, dass du uns dabei unterstützt. Dafür musst du nur für www.lecker.de deinen Ad-Blocker deaktivieren.
Geht auch ganz einfach:

Apfel-Pie

0
Gib die erste Bewertung ab!
Noch mehr Lieblingsrezepte:

Zutaten

  •     Serves 8 
  • 775 g   cooking apples, peeled und cored  
  • 50 g   caster sugar  
  • 1/4   tsp ground cloves  
  • 50 g   diced butter  
  • 50 g   diced white baking vegetable fat  
  • 175 g   plain flour  
  •     Milk to glace  
  • 15 g   granulated sugar, for sprinkling  

Zubereitung

0 Minuten
ganz einfach
1.
Cut apples into thick slices. Arrange half the slices in the bottom of a greased 900ml shallow pie dish. Sprinkle the caster sugar and cloves among the apples in the base of the tin. Add 3 tbsp cold water
2.
To make pastry: add the diced butter and vegetable fat to the flour in a large bowl. Rub together with fingertips until mixture resembles breadcrumbs. Add 2 tbsp cold water and mix to a firm dough. Roll out dough on a floured surface. Lift dough on to dish and trim edges. Chill in the fridge for 30 mins. Preheat oven to 200 °C/Fan 180 °C/400 °F/gas 6. Brush pie with a little milk and sprinkle sugar on top. Make a small slit in the centre for stream to escape. Bake in oven for 40–45 mins, until apples are tender and pastry is golden
Rezept bewerten:

Kategorien & Tags

Foto: Keller, Lilli

Copyright 2022 LECKER.de. All rights reserved